Category Archives: Egyéb

Címlap – Ajánló

Pontosítás

Lapunk júniusi számának 6. oldalán az „Elvettük – visszakérik” c. írásunkban tévesen jelöltük meg a vaddisznókat ábrázoló fotó készítőjét. Az érdekes képet Herceg Zoltán „lőtte”.

Óriásit lépett előre a SEAT Leon

A negyedik generációs SEAT Leon fejlesztésébe 1.1 milliárd eurót fektetett a cég, ami bizonyára meg is térül, hiszen olyan minőségi, technológiai, s nem utolsó sorban esztétikai változásokon ment át az új Leon, hogy népszerűvé válása nem lehet kétséges.

Minthogy az autót vásárlók jelentős része a küllem alapján dönt, érdemes többször is körbejárni, s felfedezni izgalmas vonalai miatt. Az orr-részen azonnal feltűnik, hogy rokonságban van a Tarraco-val, s a megszokottól jócskán eltérő gépháztető a két, párhuzamosan futó finom domborulatával, a kisebb, ám mégis karakteres hűtőráccsal teljesen egyedivé teszi (ebben a frontrészben bújt el az az ütközőzóna, mely immáron nemcsak az utasok, hanem a motortér védelmét is szolgálja). A tervezők mesterien rajzolták meg a hűtőrácstól a lámpákon és az oldalajtók kilincsei fölött húzódó vonalat, mely a hátsó lámpatestek fölött ér véget úgy, hogy a csomagtérajtón is finoman kiemelkedik. Mindezzel harmonizálnak a külső tükrök, melyekbe az irányjelzőt integrálták, illetve a hátulsó oldalablakok mögötti, felfelé ívelő kisablakok. Ha már kellőképp beleszerettünk a küllembe, kóstolgassuk apránként a belteret. A két első ülést akár antropológus is tervezhette, mert kifogástalan oldal- és háttartást biztosít, ülőlapja is kényelmes. Az alul csapott (amúgy fűthető) kormánykerék beállítása innen csak egy mozdulat, s a kilátásra sem lehet panasz. A nagyméretű középső kijelzőn a kamera képe segít a parkolásban, tolatásban. A műszerfal a modern világ kihívásait szolgálja, minden olyan információval, amit akár menet közben, akár elindulás előtt elő tudunk hívni. Hamar feltűnik az enyhehibrid üzemmód kijelzője, gyorsan meg lehet szokni, mikor és hogyan tölti az anyósülés alatti akkumulátort (korábban már írtuk, hogy ez a fajta hajtás nem jelenti a „villanyautózást”, pusztán rásegít, mégpedig hathatósan). Az új Leon ötajtós kompakt, illetve kombi változatban kapható, három- és négyhengeres, 90-150 lóerős benzin vagy dízelmotorokkal. Utóbbi változatnál 617 literesre hizlalták a csomagteret, míg az ötajtósnál be kell érnünk 380 literrel. A váltók kézi, illetve automaták (DSG), de a kormány mögötti fülekkel is „gangolhatunk”. A lassításról négy tárcsafék gondoskodik. A biztonságról (attól függően, hogy melyik felszereltségi szintet választjuk), a vezetőt kiszolgáló kényelmi, információs berendezésekből gyakorlatilag minden megtalálható, amit erre a kategóriára kifejlesztettek. Mindezekről igen részletes információt kaphatunk a veszprémi Ring Autó Kft.-nél, ahol az új SEAT Leon menetpróbájára is van lehetőség. Zéa fotó: Zatkalik-Peresztegi Rozi

Címlap – Ajánló

A virágzó Hévízért

Idén rendhagyó módon kerül megrendezésre a Virágos Magyarország verseny, melynek során két kategóriában a legszebb balkonkert, valamint a legvirágosabb előkert tulajdonosait keresik. Hévíz ezúttal is nagy örömmel fogadta a kezdeményezést, „Virágosan az élet is boldogabb!” jelmondattal a Turisztikai Nonprofit Kft. felvállalta, hogy segíti a mozgalomban résztvevő lakosokat egy előzetes megmérettetéssel. A nevezni szándékozók fotókat küldhettek a kft.-nek, ahol mindkét kategóriában a legszebbnek tartott 3-3 balkonkert, illetve előkert tulajdonosa számára profi fotóanyagok készíttet a turisztikai cég, a Virágos Magyarország pályázatra való benyújtáshoz. Az országos versenyre önállóan kell jelentkezni, a határidő július 1.