Daily Archives: 2020-09-15

Ring-Autó Veszprém: a járvány alatt is felkészülten

Nem vártuk, de számítottunk rá, s megint itt van! A koronavírus újabb hulláma keseríti meg napjainkat. Közlekedni márpedig kell, ehhez elengedhetetlen a gondos és precíz szervizszolgáltatás. A veszprémi Ring-Autó Kft. továbbra is teljes körű szolgáltatással várja ügyfeleit (új VW, Suzuki, SEAT, és használt gépjárművek értékesítése, karosszéria-, motorjavítás, szélvédőcsere, műszaki vizsgáztatás, őszi felkészítés, abroncscsere, gépjármű-diagnosztika, bérautó). Valamennyiünk biztonsága érdekében alkalmazzák a nagy hatékonyságú ózonos utastér-fertőtlenítést. Egészségünk és kocsink jó műszaki állapota érdekében éljünk e lehetőségekkel!

Hat befutó a Festetics Vágtáról

Németh Jánost ünnepelhették győztesként

A Nemzeti Vágta előfutamainak tradicionális gyenesdiási előfutamán hat lovas szerzett jogot a budapesti versenyen való részvételre. Nevezők, nézők egyaránt nagy izgalommal tekinthettek a megmérettetés elé, erős mezőnyt alkottak az indulók, a hagyományos Festetics Vágtára a lovas sport elitjének képviselői érkeztek, összesen tízen. Futamaik mellett a kishuszár kategória, valamint a kocsitoló verseny és egyéb látványos lovas bemutatók sora színesítette a programot huszárok, csikósok, hagyományőrzők szereplésével. – A hagyományainkra minden területen büszkék vagyunk, fenntartjuk ezeket, a Festetics örökség nagyon gazdag, ehhez tartozik a lovas múlt, a vágta ezúttal 11. alkalommal része a programjainknak – mondta Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere. – A Festetics Vágta országos jelentőségű, nagy távolságokról is érkeznek ide a Nemzeti Vágtára jutás várományosaként. A lovas élet szereplőinek igen jelentős versenyéről van szó, ez egy fontos kapocs a múlt és a jelen közt, s jól szolgálja a turizmust. A pálya a szakmai követelményeket, a környezeti, természeti miliőt tekintve egyaránt ideális, ez a versenyzők és a közönség számára komoly vonzerőt jelent. A döntőben a megelőző körök legjobbjai állhattak rajthoz, akik addigi eredményükkel már megszerezték a továbbjutás lehetőségét, küzdelmük a Festetics Vágta helyezési sorrendiségéért folyt. A versenyt a bajai Németh János nyerte, második helyen végzett a mezőberényi Vámos Mercédesz, a harmadik helyet a sármelléki Pék László szerezte meg, negyedik lett Keszthely színeiben Nánássy Ákos. Mellettük a házigazda település delegáltjaként a mezőnyből Varga Zoltán gyenesdiási és Hajdu Jánosné alsópáhoki lovas indulhat a Nemzeti Vágtán. Horányi

Huszonegy strand csapatai küzdöttek a XVI. Mozdulj Balaton Sporttalálkozón

Újból Ábrahámhegy a legsportosabb balatoni település

Huszonegy település több mint harminc csapatának részvételével, immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – az elmúlt évhez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig már hatodik alkalommal – Ábrahámhegy érdemelte ki. A szezon utolsó hétvégéjén, kitűnő idő fogadta a résztvevőket a Lido Strandon, a hagyományos nyárzáró sportrendezvényen. A résztvevő települések csapatait Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója, Bartsch János, a programsorozat főszervezője és Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere köszöntötte. A strandröplabda-tornára 12 pátos nevezett, és végül, csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt, az ábrahámhegyiek bizonyultak a legjobbnak, ezúttal a révfülöpiek előtt. A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és ezen a napon a keszthelyiek kerekedtek felül. A tavalyi győztes balatonfenyvesieknek ezúttal be kellett érniük a második hellyel. A kispályás labdarúgótornán is egymást érték a látványos mérkőzések, és a balatonszepezdiek meg sem álltak az első helyig, vagyis megvédték 2019-es bajnoki címüket. Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén is Ábrahámhegy érdemelte ki, Balatonfüred és Keszthely előtt. A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők három megye, Veszprém, Zala és Somogy 38 strandján várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt szűk két hónapban.

Európa trónjára ülhetett Berecz Zsombor vitorlázó

A Felsőörsön élő, ugyanakkor tavaly óta a csopaki Procelero SE vitorlázója, a két évvel ezelőtti dán világbajnoki címe után Lengyelországban Európa trónjára ülhetett. A hazánkban hétszer megválasztott legjobb vitorlázó még sohasem nyert Európa-bajnoki címet.

– 1989-ben Pomucz Tamás és Argay Béla voltak az elsők, akik olimpiai hajóosztályban Európa-bajnoki címet szereztek. Büszke vagyok, hogy a nevük mellé most az enyém is felkerült. Ezt a győzelmet az idén elhunyt Tamásnak ajánlom fel és remélem élvezte onnan fentről – írta ki közösségi oldalára Berecz Zsombor, aki nagyon sajnálja, hogy idén elmaradt a koronavírus járvány miatt a tokiói olimpia, melyre már nagyon készült. A magyar szövetség beszámolója szerint 27 nemzet hetven vitorlázója indult az osztály nyílt, a tengerentúli versenyzők számára is nyitott kontinensviadalán. Zsombor a Finndingi Európa-bajnokságot nyerte meg a lengyelországi Gdyniában. Berecz 2018-ban világbajnok volt Finndingiben, 2016-ban és 2019-ben Európa- bajnoki ezüstérmet nyert, tavaly pedig megnyerte az olimpiai tesztversenyt. Miután a nemzetközi osztályszövetség törölte az októberre tervezett világbajnokságot, így az Európa-bajnokság maradt az egyetlen nagy nemzetközi verseny ebben az évben. – Nem lehet szavakba önteni azt a boldogságot, amit érzek. Elképesztően nehéz verseny volt, nagyon koncentráltan kellett vitorlázni az összes futamban – idézi a magyar szövetség sajtóközleménye Berecz Zsombort. A győztes hozzátette, annak köszönheti a sikert, hogy a legkiegyensúlyozottabban tudta a jó eredményeket szállítani az izgalmas versenyen, amelyen nagyon nehezek voltak a körülmények. Szendi Péter