Előzetes a következő számból: FENG SHUI és a negatív energiák

TÁMADÓ- ÉS HUZATENERGIÁK

Nagyon gyors energiafolyam: az ott lakók életére negatívan hat, energiaszintjüket csökkenti. A kínaiak úgy tartják, hogy „egyenes úton csak a gonosz szellemek közlekednek” pl. gyorsforgalmi út a lakhelyünk előtt, vagy gyors folyású folyó, ezek azért kedvezőtlenek, mert a chi kénytelen túl gyorsan áramlani és nem tud jó hatást kifejteni az ott élőkre. Az útkanyarulat külső oldala hasonlóan kedvezőtlen. Védekezhetünk kerítéssel, növényekkel, fákkal az épület és az út, valamint a folyó között.

Hosszú folyosón lelassítható az energia áramlása falra helyezett tükrökkel, képekkel vagy a mennyezetről lelógatott lámpával, szélcsengővel, mobillal, kristálygolyóval stb. Ha az ajtóval szemben ajtó vagy ablak van, a huzatenergia orvosolható függönnyel, szobanövénnyel, paravánnal stb.

Az egyenes utat a kertkaputól a ház bejáratáig kacskaringóssá tehetjük kerti lámpákkal, növényekkel, körforgalom létrehozásával (szökőkút, szobor), de a legjobb megoldás, ha kanyargós utat építünk.

Támadó energiát szül, ha a bejárattal szemben íróasztal, eladó- vagy recepciós pult van, vagy ha egymással szemben helyezünk el két íróasztalt. Amennyiben nem tudjuk az asztalokat áthelyezni uralkodó pozícióba (hátunk mögött fal legyen és rálássunk a bejárati ajtóra úgy, hogy 45°-os szögnél kevesebbet kelljen fordulni), akkor a megoldás, hogy a támadó energia útjába teszünk valamit pl. növényt, szökőkutat, akváriumot, paravánt stb.

Ez a felgyorsult energia konfliktust, állandó veszekedést szülhet az ott dolgozók között. A jó munkahelyi légkör és az akadálytalan munkavégzés érdekében érdemes a feng shui alapelveket figyelembe venni.

Dr. Fauszt Terézia

ilyen volt

 

ilyen lett

VÁGÓENERGIA, MÉRGEZŐ NYÍL

Olyan negatív hatású erőáramlatokat nevezünk mérgező nyílnak, melyet éles sarkok hoznak létre (pl. asztal sarka, szekrény éle, tetők éles sarka, kiugró oszlopok, mennyezeti gerendák, villanyoszlopok, tornyok, parabolaantennák, üres zászlórúd, lombhullató fák stb.).

Az anyag a szélek felé besűrűsödik, két energia összegéből eredő vektor a vágóenergia. Gyengítőleg hat, energiaszintet csökkent és megbetegíti azt, aki felé irányul.

A babonák is a feng shui-n alapszanak. Pl. aki az asztal sarkán ül, nem megy férjhez, a társaságból kitaszítottnak érzi magát.

Ne együnk, ne dolgozzunk és ne aludjunk ott, ahol gerendázottság van a fejünk felett. Ha az ágyunkat hosszában szeli át a gerenda, elválaszthatja a párokat, a keresztgerenda fejfájást illetve gerincproblémákat okozhat. Pénztárgép feletti gerenda tönkreteheti a vállalkozást. Kevés pénz kerül a pénztárgépbe.

ORVOSOLNI lehet a vágóenergiát pl.

Éles szélű asztalra tegyünk terítőt, vagy kerekítsük le. Szekrény élét takarjuk el futónövénnyel, textilkendővel, csengősorral, kristálygolyó, mobil vagy szélcsengő belógatásával, illetve az élek lekerekítésével!

Mennyezeti gerendára futtassunk fel növényt, takarjuk el textillel, halászhálóval.

Hálószobában az ágy fölé tegyünk baldachint, vagy burkoljuk be a mennyezetet!

A zászlórudat helyezzük zöld övezetbe és tegyünk rá zászlót!

A bejárati ajtóra helyezzünk domború vagy homorú bágua tükröt a mérgező nyíllal szemben!

Az ablakra tegyünk függönyt vagy növényt, kristálygolyót, szélcsengőt stb. a negatív energiával szemben!

Az egyén energiamezejét ért negatív hatások nemcsak felnőttkorban jelentkeznek, hanem a meglévő normális genetikai program változását is eredményezhetik!!!