Országszerte egyre több strand érdeklődik az UNIQA úgynevezett Affinity megoldása iránt, amelynek köszönhetően a balesetbiztosítás már akár tíz forintért is beépíthető egy strandbelépő árába. A láthatatlan áremelés a látogatók számára is vonzó plusz szolgáltatást jelent, ráadásul a strandot üzemeltető önkormányzatok is nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Az idei nyár sok szempontból rendhagyó volt a hazai strandok és strandolók számára. A városok versenyre keltek a turistákért, a legtöbb üdülőhely a szokásosnál is nagyobb érdeklődést tapasztalt. A látogatók számával azonban nőtt a balesetek kockázata is, így a strandok üzemeltetői is új megoldásokat szeretnének bevezetni a jövő évi szezonban. Ilyen például az UNIQA Affinity, amellyel egyszerre bővíthetik a strand nyújtotta szolgáltatásokat, miközben a fenntartók is nyugodtabban alszanak. – Az Affinty megoldások egyik nagy előnye, hogy minden terméktípushoz egyéni konstrukció jár, így teljesen más

Polányi Zoltán

árakat és lehetőségeket kap az, akik mondjuk egy szobafoglaláshoz adná a biztosítást, és mást az, aki egy strandbelépőhöz. Sokan azért is figyeltek fel a lehetőségre, mert az Affinity egyszerre növeli a vendégek vagy strandolók és az üzemeltetők biztonságérzetét. Egy rossz lépés a vízbe vezető lépcsőn ugyanis többmilliós kártérítést is jelenthet a fenntartónak biztosítások hiányában – mondta el Polányi Zoltán, az UNIQA vállalati üzletágának vezetője. A szakértő azt is megjegyezte, hogy míg Magyarországon százból 8, Ausztriában százból 70 ember rendelkezik folyamatos balesetbiztosítással. Az óriási különbségeket viszont nemcsak az átlagkereset, hanem az alacsony pénzügyi tudatosság is előidézi, miközben a magyarok többsége vonzónak tartja, ha a biztosítás része valamilyen általa vásárolt szolgáltatásnak.